Valašská ščedračka

Skvělá polévka plná zeleniny a sušených hub dostane špičkovou chuť díky sušeným švestkám.


3.76x
60 min

Postup přípravy

Den předem namočíme sušený hrách ve studené vodě. Druhý den ho uvaříme ve stejné vodě. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Sušené švestky namočíme a kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme.

Pohanku dvakrát spaříme vařící vodou a přidáme k hrachu společně s bramborami. Do směsi přidáme švestky a kořenovou zeleninu. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno, orestujeme na másle, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme jíšku.

Jíšku přidáme k zelenině a pohance, přidáme prolisovaný česnek a polévku osolíme. Ščedračku vaříme do měkka.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Valašská ščedračka

Zpět na recept