Valašská kyselica

Vydatnou polévku můžeme podávat také jako hodnotnou svačinku.


4.039x
90 min

Ingredience

5 stroužkůčesnek
sůl
100 gbrambory
majoránka
200 gklobása
4 kuličkyjalovec
1 ksbobkový list
1.5 lmasový vývar
1-2 špetkymletý černý pepř
200 gkysané zelí
0.3 lsmetana na vaření
4 kuličkycelý černý pepř
4 kuličkycelé nové koření

Postup přípravy

Zelí propláchneme vodou a podle potřeby nakrájíme na nudličky. Nakrájené zelí uvaříme doměkka ve třetině vývaru, podle potřeby dolijeme vodou.

Z tuku a mouky vysmahneme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a asi 1 hodinu vaříme spolu s kořením a česnekem. Na nakrájené a uvařené zelí přelijeme zcezenou polévkou. Přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a klobásu. Povaříme, až jsou brambory měkké. Valašskou kyselicu zjemníme smetanou a již krátce povaříme.

Valašskou kyselicu podáváme s čerstvým pečivem.
user-icon

autor Jurajda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Valašská kyselica

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká