Smaženky z vařených vajec, vína, zakysané smetany obalené ve vejsi a strouhance.
sůl | |
7 ks | vejce |
4 dkg | máslo |
strouhanka | |
1 lžíce | bílé víno |
2 dkg | hladká mouka |
70 ml | zakysaná smetana |
zelená petrželka | |
olej nebo sádlo |
Čtyři vejce uvaříme natvrdo (8 - 10 minut), zchladíme je, oloupeme a nasekáme. Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme.
V míse utřeme máslo se solí, přidáme 1 syrové i všechna posekaná vejce, víno, smetanu, hladkou mouku a podle potřeby směs spojíme strouhankou. Vše pořádně promícháme.
Z těsta tvarujeme malé válečky, které obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance. Na rozpáleném oleji válečky smažíme dozlatova.
Jídlo podáváme k dušené zelenině.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena