Vaječné smaženky

Smaženky z vařených vajec, vína, zakysané smetany obalené ve vejsi a strouhance.


3.0156x
45 min
1×

Postup přípravy

Čtyři vejce uvaříme natvrdo (8 - 10 minut), zchladíme je, oloupeme a nasekáme.
Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme.



V míse utřeme máslo se solí, přidáme 1 syrové i všechna posekaná vejce, víno, smetanu, hladkou mouku a podle potřeby směs spojíme strouhankou. Vše pořádně promícháme.



Z těsta tvarujeme malé válečky, které obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance. Na rozpáleném oleji válečky smažíme dozlatova.



Jídlo podáváme k dušené zelenině.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vaječné smaženky

Zpět na recept