Vaječné smaženky

Smaženky z vařených vajec, vína, zakysané smetany obalené ve vejsi a strouhance.


3.0156x
45 min
1×

Postup přípravy

Čtyři vejce uvaříme natvrdo (8 - 10 minut), zchladíme je, oloupeme a nasekáme. Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme.

V míse utřeme máslo se solí, přidáme 1 syrové i všechna posekaná vejce, víno, smetanu, hladkou mouku a podle potřeby směs spojíme strouhankou. Vše pořádně promícháme.

Z těsta tvarujeme malé válečky, které obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance. Na rozpáleném oleji válečky smažíme dozlatova.

Jídlo podáváme k dušené zelenině.

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vaječné smaženky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena