Smaženky z vařených vajec, vína, zakysané smetany obalené ve vejsi a strouhance.
sůl | |
7 ks | vejce |
4 dkg | máslo |
strouhanka | |
1 lžíce | bílé víno |
2 dkg | hladká mouka |
70 ml | zakysaná smetana |
zelená petrželka | |
olej nebo sádlo |
Čtyři vejce uvaříme natvrdo (8 - 10 minut), zchladíme je, oloupeme a nasekáme.
Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme.
V míse utřeme máslo se solí, přidáme 1 syrové i všechna posekaná vejce, víno, smetanu, hladkou mouku a podle potřeby směs spojíme strouhankou. Vše pořádně promícháme.
Z těsta tvarujeme malé válečky, které obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance. Na rozpáleném oleji válečky smažíme dozlatova.
Jídlo podáváme k dušené zelenině.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.