Filé ve vaječném župánku

Ideální recept ve chvíli, kdy vás už nebaví obyčejné filé ve strouhance.


3.73x
60 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 špetkasůl
4 ksvejce
20 dkgeidam
1 špetkamletý pepř
6 ksrybí filé
4 špetkyprovensálské bylinky

podle potřeby

olej

podle chuti

citron

Postup přípravy

Nejdříve si vymažeme zapékací mísu olejem a po dně necháme vrstvičku, aby se filé nepeklo na suchu. Poté do ní vyskládáme jednotlivé kousky ryby, přidáme dva na plátky nakrájené stroužky česneku, posypeme bylinkami a jemně osolíme a opepříme. Ještě zakápneme trochou citronové šťávy a pečeme 30 minut na 200 °C.

Mezitím si vyklepneme vajíčka do misky a rozkvrdláme je spolu se zbylými prolisovanými stroužky česneku, poté ještě přisypeme tři čtvrtiny nastrouhaného sýru. Filé vyndáme z trouby a slijeme vypečenou šťávu do vaječné směsi a znovu promícháme.

Šťávou filé zalijeme (Je dobré zapékací nádobou trochu zatřást, aby se zálivka dostala všude.) a pečeme dalších 15 minut. Těsně před dopečením (přibližně po 10 minutách) zasypeme zbytkem sýru.

File ve vaječném župánku si nejvíce vychutnáme s bramborem, bramborovou kaší či grilovanou zeleninou a přiloženou kyselou okurkou.
user-icon

autor Peckish


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Filé ve vaječném župánku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní