Vaření.czReceptyFilé ve vaječném župánku

Filé ve vaječném župánku

Ideální recept ve chvíli, kdy vás už nebaví obyčejné filé ve strouhance.


3.73x
60 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 špetkasůl
4 ksvejce
20 dkgeidam
1 špetkamletý pepř
6 ksrybí filé
4 špetkyprovensálské bylinky

podle potřeby

olej

podle chuti

citron

Postup přípravy

Nejdříve si vymažeme zapékací mísu olejem a po dně necháme vrstvičku, aby se filé nepeklo na suchu. Poté do ní vyskládáme jednotlivé kousky ryby, přidáme dva na plátky nakrájené stroužky česneku, posypeme bylinkami a jemně osolíme a opepříme. Ještě zakápneme trochou citronové šťávy a pečeme 30 minut na 200 °C. Mezitím si vyklepneme vajíčka do misky a rozkvrdláme je spolu se zbylými prolisovanými stroužky česneku, poté ještě přisypeme tři čtvrtiny nastrouhaného sýru. Filé vyndáme z trouby a slijeme vypečenou šťávu do vaječné směsi a znovu promícháme. Šťávou filé zalijeme (Je dobré zapékací nádobou trochu zatřást, aby se zálivka dostala všude.) a pečeme dalších 15 minut. Těsně před dopečením (přibližně po 10 minutách) zasypeme zbytkem sýru. File ve vaječném župánku si nejvíce vychutnáme s bramborem, bramborovou kaší či grilovanou zeleninou a přiloženou kyselou okurkou.
user-icon

autor Peckish

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Filé ve vaječném župánku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena