Vaječná rolka s tuňákem

Vyzkoušejte recept na vaječnou rolku plněnou tuňákem, kterou můžeme servírovat jako víkendovou teplou snídani, nebo i jako hlavní chod s vařeným bramborem.


3.911x
25 min

Postup přípravy

Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Očištěnou karotku nastrouháme nahrubo. Tuňáka necháme okapat na sítku. V míse rozšleháme vejce s mlékem a vmícháme nakrájenou cibulku a nastrouhanou karotku. Vaječnou směs ochutíme solí a pepřem.

Zahřátou pánev potřeme olejem, přilijeme asi 1/4 množství vaječné směsi a při mírné teplotě necháme zpevnit. Pak placku poklademe částí okapaného tuňáka a z jedné strany ji začneme rolovat tak, aby několik centimetrů protilehlého okraje placky zůstalo nesvinuto. Poté rolku přesuneme k okraji pánve a volné dno opět potřeme olejem. Malou naběračkou přilijeme další část vaječné směsi tak, aby se spojila s volným okrajem rolky, kterou po zatuhnutí poklademe tuňákem a opět z části svineme. Důležité je, abychom pracovali velmi pozvolna na mírném ohni. Takto rolku postupně "napojujeme" až do vypotřebování všech surovin.

Vaječnou rolku s tuňákem přesuneme na talíř, obložíme zeleninou a podáváme s čerstvým pečivem jako teplou snídani.

Dokonale připravená vajíčka - 6 receptů, které z vaší snídaně udělají nejlepší část dne

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vaječná rolka s tuňákem

Zpět na recept