Velikonoční jednohubky s vaječnou pomazánkou

Jemná a nadýchaná vajíčková pomazánka, která je nepostradatelná při mnoha příležitostech, naprosto však nesmí chybět na stole o Velikonocích.


0.00x
20 min

Postup přípravy

Vejce uvaříme navtrdo, nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme na struhadle. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme. 

Vejce dáme do větší mísy s vysokým okrajem, přidáme jednu či dvě nakrájené jarní cibulky a trochu soli, majonézu, dobře promícháme a nakonec rozmixujeme ponorným mixérem, až pomazánka získá krémovou konzistenci. Na závěr do pomazánky přimícháme nadrobno nasekanou pažitku nebo medvědí česnek.

Vaječnou pomazánku mažeme na čerstvý chléb, veku nebo jednohubky, které ještě barevně a vesele dozdobíme, nejlépe červenou paprikou a zelenou bylinkou (pažitka, petrželka).
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční jednohubky s vaječnou pomazánkou

Zpět na recept