Vaječná florentina

Recept na pokrm ze špenátu, vajec a lahodné sýrové omáčky.


3.76x
60 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme sýrovou omáčku. Čedar nastrouháme na struhadle najemno. Sýr smícháme s ostatními surovinami a za stálého míchání zahříváme ve vodní lázni, až vznikne hladká směs.

Mražený špenát uvaříme, přebytečnou vodu slijeme a horký špenát navrstvíme do zapékací mísy. Ve špenátu vytvoříme tolik důlků, kolik použijeme vajec. Do každého důlku rozklepneme jedno vejce a takto připravený špenát osolíme a opepříme.

Povrch špenátu polijeme sýrovou omáčkou a dáme péct do mírně vyhřáté trouby zhruba na 25 minut.

Hotový pokrm servírujeme na talíře a podáváme.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vaječná florentina

Zpět na recept