Uzený bůček, kysané zelí a kroupy

Recept na výtečný uzený bůček s kysaným zelím a kroupami.


4.253x
60 min
5×

Postup přípravy

Kroupy namočíme přes noc. Uzené maso uvaříme. Ve vývaru uvaříme do měkka kroupy. Nejlépe v tlakovém hrnci vaříme cca 20min a nesolíme.

Uvařené kroupy osolíme a promícháme. Na drobno nakrájíme cibuli, na sádle zpěníme, přidáme pokrájené kysané zelí, podusíme a vmícháme rajčatový protlak.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a uvaříme. Do vymaštěné zapékací misky vložíme vrstvu uvařených brambor, navrstvíme na ně zelí promíchané s vařenými kroupami, navrch položíme bůček nakrájený na plátky.

Takto připravený pokrm ještě zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku a trochu mleté červené papriky. Zapečeme v troubě.
user-icon

autor Jeník


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzený bůček, kysané zelí a kroupy

Zpět na recept