Uzený bůček, kysané zelí a kroupy

Recept na výtečný uzený bůček s kysaným zelím a kroupami.


4.253x
60 min
5×

Ingredience

sůl
500 gbrambory
1 kscibule
2 dlsmetana
2 lžícesádlo
50 grajčatový protlak
100 gkroupy
hladká mouka
600 guzený bůček
mletá sladká paprika
500 gkysané zelí

Postup přípravy

Kroupy namočíme přes noc. Uzené maso uvaříme. Ve vývaru uvaříme do měkka kroupy. Nejlépe v tlakovém hrnci vaříme cca 20min a nesolíme.

Uvařené kroupy osolíme a promícháme. Na drobno nakrájíme cibuli, na sádle zpěníme, přidáme pokrájené kysané zelí, podusíme a vmícháme rajčatový protlak.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a uvaříme. Do vymaštěné zapékací misky vložíme vrstvu uvařených brambor, navrstvíme na ně zelí promíchané s vařenými kroupami, navrch položíme bůček nakrájený na plátky.

Takto připravený pokrm ještě zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku a trochu mleté červené papriky. Zapečeme v troubě.
user-icon

autor Jeník


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzený bůček, kysané zelí a kroupy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.