Uzené italiano

Cesta časem do Itálie kolem 17. století a zpět.


5.04x
60 min

Ingredience

1 kscibule
7 plátkůuzené maso

na potření

2 stroužkyčesnek
1 větvičkašalvěj
parmazán
2 lžíceolivový olej

podle chuti

sůl
mletý pepř

příloha

5 ksbrambory

na ozdobu

1 skleniceolivy
1 hrstbílé fazole
6 kscherry rajče

poleva

2 sklenkybílé víno

Postup přípravy

Šalvěj, parmazán, česnek a olivový olej promneme v hmoždíři tak, aby se ze šalvěje uvolnila šťáva. Předvaříme uzené maso a po té ho nakrájíme na silnější plátky. Množství je podle toho, kolik bude jíst lidí.

Nachystáme si zapékací mísu. Vykapeme ji olivovým olejem, rozprostřeme po ni hrubě nakrájenou cibuli, přikryjeme dobře rozmístěným uzeným masem, potřeme směsí z hmoždíře a zasypeme parmazánem. Vše zalijeme sklenkou bílého vína a dáme péct do trouby při 190 °C asi na 30 minut. Až se maso upeče, rozkrojíme cherry rajčátka napůl a spolu s fazolemi a olivami je rozprostřeme po mase. Opět zalijeme sklenkou bílého vína a uzené italiano dáme péct při 190 °C, tentokrát asi 15 minut.

Mezitím si nakrájíme brambory na středně silné plátky a osmažíme do hnědé barvy. Dáváme pozor, abychom je nepřipálili. Brambory nasypeme na talíř a lehce osušíme papírovým ubrouskem.

Nakonec maso i brambory polijeme šťávou z masa. Uzené Italiano osolíme a opepříme podle vlastní chuti. Uzené Italiano ihned podáváme. Upozorňuji, že je jídlo tučné.
user-icon

autor Collet


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzené italiano

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská