Vaření.czReceptyUzená zelňačka s fazolemi

Uzená zelňačka s fazolemi

Velmi sytá polévka s uzeným masem, zelím, fazolemi a smetanou. Můžeme ji podávat i jako hlavní chod.


4.433x
120 min
2×

Ingredience

2 lžícemáslo
1 kscibule
4 lžícehladká mouka
2 lzeleninový vývar
200 mlsmetana ke šlehání
200 gčervené fazole
1 sklenicekysané zelí
150 gostravská klobása
1 ksuzené vepřové koleno

podle chuti

sůl
tymián
mletý pepř
chilli paprika

Postup přípravy

Fazole namočíme do vody. Kyselé zelí necháme okapat. Klobásu oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vepřové uzené koleno očistíme, vložíme do studené vody a zvolna vaříme do poloměkka. Potom vývar slijeme a dále ho nepoužíváme. Do zeleninového vývaru vložíme poloměkké uzené koleno a fazole. Vaříme doměkka. Měkké koleno obereme, libové maso nakrájíme na kousky a vrátíme zpět do polévky. Z másla, mouky a cibule připravíme jíšku. Polévku zahustíme, vložíme zelí a nakrájenou klobásu. Okořeníme chilli paprikou a tymiánem. Osolíme a opepříme. Vaříme ještě asi 15 minut. Nakonec polévku zjemníme smetanou. Hustou uzenou zelňačku s fazolemi podáváme s pečivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Uzená zelňačka s fazolemi

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena