Uzená zelňačka s fazolemi

Velmi sytá polévka s uzeným masem, zelím, fazolemi a smetanou. Můžeme ji podávat i jako hlavní chod.


4.433x
120 min
2×

Postup přípravy

Fazole namočíme do vody. Kyselé zelí necháme okapat. Klobásu oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Vepřové uzené koleno očistíme, vložíme do studené vody a zvolna vaříme do poloměkka. Potom vývar slijeme a dále ho nepoužíváme.

Do zeleninového vývaru vložíme poloměkké uzené koleno a fazole. Vaříme doměkka. Měkké koleno obereme, libové maso nakrájíme na kousky a vrátíme zpět do polévky.

Z másla, mouky a cibule připravíme jíšku.

Polévku zahustíme, vložíme zelí a nakrájenou klobásu. Okořeníme chilli paprikou a tymiánem. Osolíme a opepříme. Vaříme ještě asi 15 minut. Nakonec polévku zjemníme smetanou.

Hustou uzenou zelňačku s fazolemi podáváme s pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzená zelňačka s fazolemi

Zpět na recept