Utopenci ze špekáčků

Recept na domácí nakládané utopence.


3.921x
60 min
1×

Ingredience

1 kgcibule
2 kgšpekáčky
2 kelímkyplnotučná hořčice

nálev

5 dlocet
5 dlvoda
6 ksbobkový list
1 špetkasušený tymián
10 kuličekcelý černý pepř
1 špetkasušený zázvor
4 lžíceDeko
6 kuličekcelé nové koření

Postup přípravy

Nejdříve připravíme nálev z daných ingrediencí. Vše svaříme 30 minut na mírném plameni, aby se voda nevyvařila. Nálev dáme vychladit. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 - 1 cm. Cibuli očistíme a také nakrájíme na tenká kolečka. Na dno 3 litrové láhve dáme vrstvu cibule, vrstvu špekáčkových koleček a potřeme hořčicí.To celé opakujeme, až po okraj sklenice, přičemž poslední vrstva musí být cibule. Vše je pěkně upěchované. Utopence ze špekáčků zalijeme vychladlým nálevem, aby bylo vše v nálevu. Chvíli počkáme, aby lák protekl až na dno a znovu dolijeme. Utopence uzavřeme a necháme v lednici nebo na chladném místě uležet nejméně 3 týdny. Utopence ze špekáčků podáváme s čerstvým pečivem.
user-icon

autor  HEDUŠ

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Utopenci ze špekáčků

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena