Vaření.czReceptyUtopenci s cibulí a chilli papričkami

Utopenci s cibulí a chilli papričkami

Snadný recept na vynikající utopence naložené v pivním kořeněném nálevu. Takhle je dělá můj dědy a chutnají výtečně!


3.04x
60 min

Ingredience

8 ksšpekáček

nálev

8 lžiccukr
1 lžícesůl
80 mlocet
4 lístkybobkový list
8 kuličeknové koření
240 mlsvětlé pivo
16 kuličekcelý černý pepř

náplň

4 kscibule
8 kschilli paprička

na potření

4 lžíceplnotučná hořčice

podle chuti

mletý černý pepř

Postup přípravy

Špekáčky nejprve oloupeme a potom z každé strany podélně nakrojíme. Dále smícháme hořčici s mletým černým pepřem a připravenou směsí potřeme rozkrojenou část špekáčků. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Do rozkrojeného špekáčku vložíme půlkolečko cibule a chilli papričku. Špekáčky spíchneme párátkem a následně na těsno vložíme do dobře umyté a vařící vodou propláchnuté sklenice. Pivo smícháme se solí, cukrem a kořením přivedeme k varu a krátce povaříme. Nálev stáhneme, necháme zchladnout a přidáme ocet. Ještě vlažný nálev nalijeme na špekáčky, uzavřeme a necháme při pokojové teplotě vychladnout. Potom přendáme sklenici se špekáčky do lednice, kde si špekáčky ještě minimálně týden odpočinou, než budou připravené ke konzumaci. Utopenci s cibulí a chilli papričkami podáváme s krajícem chleba nebo jiným pečivem podle chuti.
user-icon

autor Valdan

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Utopenci s cibulí a chilli papričkami

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena