Utopenci s cibulí a chilli papričkami

Snadný recept na vynikající utopence naložené v pivním kořeněném nálevu. Takhle je dělá můj dědy a chutnají výtečně!


3.04x
60 min

Postup přípravy

Špekáčky nejprve oloupeme a potom z každé strany podélně nakrojíme. Dále smícháme hořčici s mletým černým pepřem a připravenou směsí potřeme rozkrojenou část špekáčků.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Do rozkrojeného špekáčku vložíme půlkolečko cibule a chilli papričku. Špekáčky spíchneme párátkem a následně na těsno vložíme do dobře umyté a vařící vodou propláchnuté sklenice.

Pivo smícháme se solí, cukrem a kořením přivedeme k varu a krátce povaříme. Nálev stáhneme, necháme zchladnout a přidáme ocet.

Ještě vlažný nálev nalijeme na špekáčky, uzavřeme a necháme při pokojové teplotě vychladnout. Potom přendáme sklenici se špekáčky do lednice, kde si špekáčky ještě minimálně týden odpočinou, než budou připravené ke konzumaci.

Utopenci s cibulí a chilli papričkami podáváme s krajícem chleba nebo jiným pečivem podle chuti.
user-icon

autor Valdan


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Utopenci s cibulí a chilli papričkami

Zpět na recept