Fílovy utopenci

Pečlivě vybroušený recept na brilantní utopence.


5.01x
45 min

Ingredience

0.5 kgcibule
2 kgšpekáčky
8 ksfeferonka
1 lžícecukr moučka

nálev

0.7 locet
1 lvoda
1 baleníDeko
3 ksbobkový list
13 kuličeknové koření
0.5 lsvětlé pivo

Postup přípravy

V hrnci smícháme suroviny na nálev (voda, ocet, pivo, nové koření, bobkový list a pepř). Mezitím si připravíme sklenici na utopence. Já používám 5l sklenici. Oloupeme špekáčky (čím poctivější, tím lépe se loupou). Dále je nařízneme do kříže, ale někde za polovinou špekáčku musí zůstat v jednom kuse. Dovnitř naříznutých špekáčků nameleme pepř (ideálně čtyřbarevný). Špekáčky do sklenice vkládáme do vrstev s cibulí nakrájenou na kolečka (cibulí nešetřit). Průběžně prosypáváme moučkovým cukrem. Nebojte se přitlačit a pěkně je "naštosovat". Doporučuji přidat i feferonky (zhruba 1 feferonka na 3 špekáčky). Nálev mezitím nejspíš začne vařit. Přidáme DEKO a 4 - 8 minut povaříme. Necháme vychladnout. Nakonec vše zalijeme VYCHLADLÝM nálevem. Necháme zrát nejméně 10 dní, v temnu a chladu (ale zase ne v lednici, aby se lák stihl rozležet). Filovy utopenci nejlépe chutnají s chlebem a ještě lépe s plzeňským pivem.
user-icon

autor Levák Bob

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Fílovy utopenci

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena