Utopenci podle Marčusova strýce

Recept na pikantní utopence pro všechny mlsouny a milovníky utopenců.


3.0128x
0

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrouháme na půlkolečka. Špekáčky nebo jiné párky či klobásy oloupeme a podélně rozřízneme, proložíme cibulí a naskládáme do sklenic.

Směs koření, octa a vody přivedeme k varu a lákem ihned zalijeme špekáčky s cibulí. Sklenice vložíme do kastrolu s vařící vodou tak, aby byly alespoň do 3/4 ponořené a vaříme mírně asi 30 minut.

Přitom na vícekrát doléváme zbytkem láku. Zavíčkujeme teprve po vychladnutí. Vše vychází na 6 - 8 sklenic 0,7l nebo 2 třílitrové sklenice.
user-icon

autor Jenik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Utopenci podle Marčusova strýce

Zpět na recept