Vaření.czReceptyUtopenci podle Marčusova strýce

Utopenci podle Marčusova strýce

Recept na pikantní utopence pro všechny mlsouny a milovníky utopenců.


3.0128x
0

Ingredience

2 kgšpekáčky

nálev

1 locet
1 lvoda
1 balíčekGlutasol
15 ksbobkový list
20 kuličeknové koření
1 balíčekgrilovací koření
1 balíčekkari koření
1 lžícechilli koření
20 kuličekcelý černý pepř

podle potřeby

cibule

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrouháme na půlkolečka. Špekáčky nebo jiné párky či klobásy oloupeme a podélně rozřízneme, proložíme cibulí a naskládáme do sklenic. Směs koření, octa a vody přivedeme k varu a lákem ihned zalijeme špekáčky s cibulí. Sklenice vložíme do kastrolu s vařící vodou tak, aby byly alespoň do 3/4 ponořené a vaříme mírně asi 30 minut. Přitom na vícekrát doléváme zbytkem láku. Zavíčkujeme teprve po vychladnutí. Vše vychází na 6 - 8 sklenic 0,7l nebo 2 třílitrové sklenice.
user-icon

autor Jenik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Utopenci podle Marčusova strýce

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena