Urychlená focaccia

Další recept na výbornou focacciu.


4.210x
60 min

Postup přípravy

Z vlažné vody, cukru a trošku mouky si připravíme kvásek.

Vařenou bramboru oloupeme a ještě teplou rozmačkáme.

Do mísy dáme osolenou mouku, bramboru a hotový kvásek, přidáme rozpuštěné máslo s olejem, promícháme a pomalu po částech přidáváme vlažnou vodu. Zpracováváme do hladkého těsta alespoň 15 minut. Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme alespoň hodinu kynout.

Na plech s pečícím papírem pokapaný olejem focacciu rukama natáhneme a prsty do ní uděláme důlky. Takto necháme ještě další hodinu kynout.

Připravíme si emulzi. Smícháme 3 lžíce olivového oleje, 4 lžíce vody a focacciu směsí potřeme. Komu chutná, posype focacciu rozmarýnem.

Urychlená foccacia je tímto připravená k pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C dozlatova.

Hotovou focacciu rozkrojíme a plníme třeba rajčaty se šunkou, tuňákem, záleží na nás, na co máme chuť.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Urychlená focaccia

Zpět na recept