Focaccia s cherry rajčátky a olivami

Rajčatový chléb focaccia pochází z italské kuchyně a skvěle chutná a zasytí například jako lehký oběd.


2.77x
75 min

Postup přípravy

Droždí rozdrolíme do 2 dcl vlažné vody ve větší míse. Přidáme olej, cukr a lístky tymiánu nebo oregana. Nakonec přisypeme mouku a sůl a vypracujeme hladké řídké lepivé těsto.

Plech nebo i dortovou formu vymažeme máslem, rozprostřeme na něj těsto a necháme asi 30 minut kynout na teplém místě.

Troubu rozehřejeme na 180-200 °C. Rajčátka opláchneme, osušíme a jedno po druhém zatlačíme do těsta. Podobně přidáme i olivy. Povrch těsta posypeme jehličkami rozmarýnu a focacciu s cherry rajčátky pečeme z obou stran asi 15 až 20 minut. Focacciu můžeme podávat vlažnou i studenou.

Foto: Shutterstock.com


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Focaccia s cherry rajčátky a olivami

Zpět na recept