Tuňák zapečený s rajčaty a sýrem

Recept na tuňáka zapečeného se sýrem a rajčaty na bramborovém základu.


4.6102x
35 min
38×

Ingredience

4 ksvejce
4 ksbrambory
1 konzervatuňák v oleji
2 ksvelké rajče
70 gstrouhaný sýr (eidam)
4 kstavený sýr á 50g

podle potřeby

olej
jarní cibulka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na salátové části struhadla na tenké plátky, které osušíme. Tuňáka necháme okapat. Velká rajčata očistíme a nakrájíme na kolečka. Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a promícháme se strouhaným eidamem.

Budeme potřebovat dvě zapékací misky, které potřeme olejem a poklademe jemnými plátky brambor. Na některé rozložíme obdélníky celého taveného sýru, navrstvíme okapaného tuňáka a na kolečka nakrájená rajská jablíčka. Ochutíme solí, pepřem a usekanou jarní cibulovou natí nebo jinými bylinkami podle vlastní chuti.

Misky vložíme do vyhřáté trouby na 220 °C a zapékáme asi 10 minut. Potom směs zalijeme rozšlehanými vejci se sýrem a dopečeme do zlatavé barvy.

Zapečeného tuňáka s rajčaty a sýrem podáváme v zapékací miskách. Výborně chutná se zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tuňák zapečený s rajčaty a sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká