Třešnové tiramisu

Tiramisu je italský recept s mascarpone, jde udělat na velmi způsobů, tento je s třešněmi.


4.724x
30 min
1×

Postup přípravy

Vypeckované třešně ponoříme do maraschína s moučkovým cukrem. Přikryjeme trasparentní folií a uložíme do lednice.

Mascarpone , které jsme se žloutky vytáhli z lednice alespoň 20 minut před použitím, lžící zpracujeme. Žloutky vyšleháme a k nim přidáme mascarpone.

V misce našleháme smetanu a delikátně jí přidáme do mascarponového krému.

Připravíme si formu, přiložíme hotové piškotové těsto a pokryjeme třešněmi i šťávou, kterou pustili. Všechno přikryjeme mascarpone krémem.

Našleháme smetanu s moučkovým cukrem, vyplníme cukrářský sáček a ozdobíme dle naší fantazie, nakonec dozdobíme třešněmi.

Třešňové tiramisu vložíme do lednice a vytáhneme 10 minut před podáváním.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Třešnové tiramisu

Zpět na recept