Třešnové tiramisu

Tiramisu je italský recept s mascarpone, jde udělat na velmi způsobů, tento je s třešněmi.


4.724x
30 min
1×

Ingredience

150 gcukr
5 ksžloutek
50 gcukr moučka
20 kstřešně
250 gmascarpone
180 gsmetana ke šlehání
300 gvypeckované třešně
1 kspiškotové těsto
100 gmaraschíno

na ozdobu

cukr moučka
třešně
150 gsmetana ke šlehání

Postup přípravy

Vypeckované třešně ponoříme do maraschína s moučkovým cukrem. Přikryjeme trasparentní folií a uložíme do lednice.

Mascarpone , které jsme se žloutky vytáhli z lednice alespoň 20 minut před použitím, lžící zpracujeme. Žloutky vyšleháme a k nim přidáme mascarpone.

V misce našleháme smetanu a delikátně jí přidáme do mascarponového krému.

Připravíme si formu, přiložíme hotové piškotové těsto a pokryjeme třešněmi i šťávou, kterou pustili. Všechno přikryjeme mascarpone krémem.

Našleháme smetanu s moučkovým cukrem, vyplníme cukrářský sáček a ozdobíme dle naší fantazie, nakonec dozdobíme třešněmi.

Třešňové tiramisu vložíme do lednice a vytáhneme 10 minut před podáváním.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Třešnové tiramisu

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.