Treska se sýrem a rajčaty

Chuť rybího masa se dobře doplňuje s chutí sýra, sýr by však neměl být příliš tučný, aby se zbytečně nezvyšoval obsah tuku v hotovém pokrmu


3.193x
45 min

Postup přípravy

Pomeranč dobře omyjeme a ostrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu. Rybu dáme do zapékací misky, posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou a přelijeme pomerančovou šťávou. Misku přikryjeme potravinářskou fólií, uložíme do chladničky a rybu necháme marinovat zhruba půl hodiny. Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku uzavřeme alobalem a rybu pečeme 15-20 minut. Maso musí být křehké, nikoli však rozměklé. Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Řezy z ančoviček (sardelí) osušíme papírovou utěrkou a na každý kousek tresky dáme dva. Ryby zapečeme pod grilem zhruba minutu. Sýr nakrájíme na 4 plátky a na každý plátek ryby dáme plátek sýra. Navrch položíme kolečko rajčete a pokrm zapékáme pod grilem ještě 1-2 minuty, dokud rajče nezačne měknout. Rozdělíme na talíře, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme. Zdroj: Nízkotučné pokrmy , edice 100 nejlepších receptů
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Treska se sýrem a rajčaty

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena