Treska se sýrem a rajčaty

Chuť rybího masa se dobře doplňuje s chutí sýra, sýr by však neměl být příliš tučný, aby se zbytečně nezvyšoval obsah tuku v hotovém pokrmu


3.193x
45 min

Postup přípravy

Pomeranč dobře omyjeme a ostrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu.

Rybu dáme do zapékací misky, posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou a přelijeme pomerančovou šťávou. Misku přikryjeme potravinářskou fólií, uložíme do chladničky a rybu necháme marinovat zhruba půl hodiny.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku uzavřeme alobalem
a rybu pečeme 15-20 minut. Maso musí být křehké, nikoli však rozměklé.

Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Řezy z ančoviček (sardelí) osušíme papírovou utěrkou a na každý kousek tresky dáme dva. Ryby zapečeme pod grilem zhruba minutu. Sýr nakrájíme na 4 plátky a na každý plátek ryby dáme plátek sýra. Navrch položíme kolečko rajčete a pokrm zapékáme pod grilem ještě 1-2 minuty, dokud rajče nezačne měknout. Rozdělíme na talíře, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Treska se sýrem a rajčaty

Zpět na recept