Pomeranč dobře omyjeme a ostrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu.
Rybu dáme do zapékací misky, posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou a přelijeme pomerančovou šťávou. Misku přikryjeme potravinářskou fólií, uložíme do chladničky a rybu necháme marinovat zhruba půl hodiny.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku uzavřeme alobalem
a rybu pečeme 15-20 minut. Maso musí být křehké, nikoli však rozměklé.
Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Řezy z ančoviček (sardelí) osušíme papírovou utěrkou a na každý kousek tresky dáme dva. Ryby zapečeme pod grilem zhruba minutu. Sýr nakrájíme na 4 plátky a na každý plátek ryby dáme plátek sýra. Navrch položíme kolečko rajčete a pokrm zapékáme pod grilem ještě 1-2 minuty, dokud rajče nezačne měknout. Rozdělíme na talíře, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.
Zdroj:
Nízkotučné pokrmy
, edice
100 nejlepších receptů