Treska se salsou verde

Podle hesla "ryba má plavat" dejte chladit bílé víno jako nejvhodnější "dezert".


4.07x
30 min

Ingredience

3 lžícemáslo
2 lžícehladká mouka
2 lžícecitronová šťáva
4 ksfilet z tresky (150g)

omáčka

4 stroužkyčesnek
1 svazekbazalka
1 lžičkacukr krupice
8 lžicolivový olej
2 lžícecitronová šťáva
2 lžícekremžská hořčice

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

na obalení

citron

Postup přípravy

Rybí filety pokapeme 2 lžícemi citronové šťávy, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.

V pánvi rozehřejeme máslo a filety opékáme po obou stranách 3 minuty dozlatova.

Bazalku otrháme, česnek oloupeme a nahrubo nasekáme, dáme s hořčicí a olejem rozmixovat. Vznikne nám zelená omáčka - salsa verde. Tu okyselíme citronovou šťávou, přisladíme a podle chuti dosolíme a případně i dopepříme.

Jednotlivé porce filetů přeléváme omáčkou a zdobíme měsíčky odrhnutého citronu.

Tresku se salsou verde podáváme s opečenými brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Treska se salsou verde

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena