Treska s kurkumovou omáčkou

Treska pečená na másle s jemně pikantní kurkumovou omáčkou a zeleninou. Skvělý recept! Pokrm je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


4.770x
45 min
2×

Postup přípravy

Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce a zakapeme citronovou šťávou. Oloupanou šalotku a česnek jemně usekáme. Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Omytá rajčátka rozkrojíme na poloviny.

Porce ryby osolíme, opepříme a z obou stran opečeme v hlubší pánvi na části másla dozlatova. Potom rybu vyjmeme a uchováme na teple.

K výpeku přidáme druhou část másla, na kterém necháme zesklovatět šalotku a česnek. Pak přilijeme víno a vývar a na mírném ohni necháme tekutinu zredukovat asi na polovinu. Nyní vmícháme hořčici, med a kurkumu, vše za stálého míchání přivedeme k varu a přidáme pórek, mrkev a rajčátka. Omáčku se zeleninou povaříme asi 10 minut a nakonec ji zjemníme smetanou.

Opečenou tresku rozdělíme na porce, přelijeme kurkumovou omáčkou se zeleninou a podáváme s opečeným bramborem nebo kroketami.

Treska s kurkumovou omáčkou je vhodným pokrmem i pro sváteční chvíle.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Treska s kurkumovou omáčkou

Zpět na recept