Vaření.czReceptyTreska s kurkumovou omáčkou

Treska s kurkumovou omáčkou

Treska pečená na másle s jemně pikantní kurkumovou omáčkou a zeleninou. Skvělý recept! Pokrm je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


4.770x
45 min
2×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
0.5 kspórek
1 ksmrkev
800 gtreska
2 ksšalotka
150 gcherry rajčata

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

omáčka

500 mlvývar
200 mlsmetana
1 lžícehořčice
1 lžícemed
1 lžícekurkuma
100 mlbílé víno

podle potřeby

máslo
citronová šťáva

Postup přípravy

Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce a zakapeme citronovou šťávou. Oloupanou šalotku a česnek jemně usekáme. Mrkev a pórek očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Omytá rajčátka rozkrojíme na poloviny. Porce ryby osolíme, opepříme a z obou stran opečeme v hlubší pánvi na části másla dozlatova. Potom rybu vyjmeme a uchováme na teple. K výpeku přidáme druhou část másla, na kterém necháme zesklovatět šalotku a česnek. Pak přilijeme víno a vývar a na mírném ohni necháme tekutinu zredukovat asi na polovinu. Nyní vmícháme hořčici, med a kurkumu, vše za stálého míchání přivedeme k varu a přidáme pórek, mrkev a rajčátka. Omáčku se zeleninou povaříme asi 10 minut a nakonec ji zjemníme smetanou. Opečenou tresku rozdělíme na porce, přelijeme kurkumovou omáčkou se zeleninou a podáváme s opečeným bramborem nebo kroketami. Treska s kurkumovou omáčkou je vhodným pokrmem i pro sváteční chvíle.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Treska s kurkumovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena