Treska po provensálsku


3.01190x
0
1×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
sůl
petrželka
citronová šťáva
8 ksrajčat
hladká mouka
4 porcetresky po 150 g
meltý bílý pepř
3 lžíceolivového oleje
kousek pórku
2 lžičkyprovensálských bylinek
200 mlbílé víno
100 mlrybího vývaru
200 gčerné olivy

Postup přípravy

Tresku osolíme, opepříme, obalíme v mouce. Pak ji opečeme na rozehřátém oleji a na chvíli vyjmeme. Do výpeku přidáme máslo, nakrájenou cibuli, pórek, plátky česneku, osmahneme, přidáme nakrájená oloupaná rajčata a provensálské bylinky. Pak rybu vložíme do základu, zakapeme citrónovou šťávou, mírně podlijeme vínem a zvolna dusíme pod pokličkou asi 20 minut; podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec přidáme vypeckované olivy překrájené na polovinu a nakrájenou petrželku.tresku podáváme např. s žampiónovou rýží. (zdroj: www.slovart.cz; foto: J.a B. Poláčkovi)
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Treska po provensálsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena