Treska po provensálsku


3.01190x
0
1×

Postup přípravy

Tresku osolíme, opepříme, obalíme v mouce. Pak ji opečeme na rozehřátém oleji a na chvíli vyjmeme. Do výpeku přidáme máslo, nakrájenou cibuli, pórek, plátky česneku, osmahneme, přidáme nakrájená oloupaná rajčata a provensálské bylinky.
Pak rybu vložíme do základu, zakapeme citrónovou šťávou, mírně podlijeme vínem a zvolna dusíme pod pokličkou asi 20 minut; podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec přidáme vypeckované olivy překrájené na polovinu a nakrájenou petrželku.tresku podáváme např. s žampiónovou rýží.

(zdroj: www.slovart.cz; foto: J.a B. Poláčkovi)


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Treska po provensálsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.