Treska po provensálsku je lahodný pokrm, který spojuje kousky tresky s rajčaty, olivami a aromatickými bylinkami. Treska po provensálsku se podává teplá, obvykle s přílohou jako je rýže nebo čerstvý chléb, a je to skvělá volba pro milovníky mořského jídla a jižanských chutí.
4 stroužky | česnek | |
sůl | ||
petrželka | ||
citronová šťáva | ||
8 ks | rajčata | |
hladká mouka | ||
4 porce | tresky po 150 g | |
mletý bílý pepř | ||
3 lžíce | olivový olej | |
kousek pórku | ||
2 lžičky | bylinky provensálské | |
200 ml | bílé víno | |
100 ml | rybí vývar | |
200 g | černé olivy |
Autor:Tým Vaření.cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena