Z citronu vyrobíme klínky. Rajčata nakrájíme, stroužek česneku prolisujeme.
Nejprve připravíme omáčku: Rajčata, česnek, pastu ze sluncem sušených rajčat, kapary, olivy, podle chuti sůl a pepř dáme do rendlíku a za občasného zamíchání opatrně zahříváme.
Zatím upravíme v jedné vrstvě rybu do zapékací misky. Přelijeme ji vývarem, přidáme bobkový list, celý pepř, citronovou kůru a kolečka cibule. Přivedeme k varu, oheň zmírníme na velmi mírný a rybu vaříme zhruba 10 minut. Maso musí být křehké, nikoli však příliš rozměklé. Přeneseme je na mísu a udržujeme teplé.
Tekutinu ze zapékací misky přecedíme do omáčky a mícháme na středně silném ohni do mírného zhoustnutí. Tresku přelijeme omáčkou, ozdobíme petrželkou a klínky citronu a ihned podáváme.
Zdroj:
Nízkotučné pokrmy
, edice
100 nejlepších receptů