Treska po provensálsku 2

Tento snadný a rychlý pokrm obsahuje mnoho důležitých živin. Zapékaná treska polévaná omáčkou z kapary, rajčat a černých oliv.


3.254x
35 min
1×

Ingredience

sůl
1 ksbobkový list
pepř
6 kscelý pepř
0.7 hrnkurybí vývar
1 ksproužek citronové kůry
2 kskolečko cibule
4 ksfilety z tresky

omáčka

1 stroužekčesnek
400 gkonzervovaná rajčata
1 lžícepasta ze sušených rajčat
1 lžíceopláchnuté kapary
16 ksčerné olivy bez pecek

na ozdobu

petrželka
1 kscitron

Postup přípravy

Z citronu vyrobíme klínky. Rajčata nakrájíme, stroužek česneku prolisujeme. Nejprve připravíme omáčku: Rajčata, česnek, pastu ze sluncem sušených rajčat, kapary, olivy, podle chuti sůl a pepř dáme do rendlíku a za občasného zamíchání opatrně zahříváme. Zatím upravíme v jedné vrstvě rybu do zapékací misky. Přelijeme ji vývarem, přidáme bobkový list, celý pepř, citronovou kůru a kolečka cibule. Přivedeme k varu, oheň zmírníme na velmi mírný a rybu vaříme zhruba 10 minut. Maso musí být křehké, nikoli však příliš rozměklé. Přeneseme je na mísu a udržujeme teplé. Tekutinu ze zapékací misky přecedíme do omáčky a mícháme na středně silném ohni do mírného zhoustnutí. Tresku přelijeme omáčkou, ozdobíme petrželkou a klínky citronu a ihned podáváme. Zdroj: Nízkotučné pokrmy , edice 100 nejlepších receptů
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Treska po provensálsku 2

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena