Treska po portugalsku

Dušená treska s rýží, vínem a rajčaty.


2.91007x
60 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
sůl
50 gmáslo
2 snítkypetrželka
200 gcibule
500 grajče
90 grýže
800 gtreska
1 dlbílé víno
olivový olej
mletý pepř

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Rýži uvaříme podle návodu na obalu a scedíme. Na oleji zatím cibuli osmahneme dozlatova. Rajčata spaříme, nařízneme, oloupeme a zchladíme. Pak je nakrájíme. Česnek prolisujeme.

Tresku nakrájíme na 4 porce. V kastrolu rozehřejeme olej. Vložíme do něj tresku. Přidáme cibuli, rýži, víno, rajčata, česnek a podle chuti pepř a sůl. Tresku dusíme 10 minut pod pokličkou. Pak přidáme nadrobno nakrájenou petrželku a dusíme dalších 10 minut nebo doměkka.

Tresku po portugalsku ihned podáváme. Díky rýži není příloha nutná, ale záleží na chuti.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Treska po portugalsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Portugalská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.