Treska po portugalsku

Dušená treska s rýží, vínem a rajčaty.


2.91007x
60 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
sůl
50 gmáslo
2 snítkypetrželka
200 gcibule
500 grajče
90 grýže
800 gtreska
1 dlbílé víno
olivový olej
mletý pepř

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Rýži uvaříme podle návodu na obalu a scedíme. Na oleji zatím cibuli osmahneme dozlatova. Rajčata spaříme, nařízneme, oloupeme a zchladíme. Pak je nakrájíme. Česnek prolisujeme. Tresku nakrájíme na 4 porce. V kastrolu rozehřejeme olej. Vložíme do něj tresku. Přidáme cibuli, rýži, víno, rajčata, česnek a podle chuti pepř a sůl. Tresku dusíme 10 minut pod pokličkou. Pak přidáme nadrobno nakrájenou petrželku a dusíme dalších 10 minut nebo doměkka. Tresku po portugalsku ihned podáváme. Díky rýži není příloha nutná, ale záleží na chuti.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Treska po portugalsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena