Tradiční polské holoubky

Tradiční polské holoubky s mletým masem.


4.027x
60 min
1×

Ingredience

1 hlávkahlávkové zelí

podle chuti

sůl
cukr krupice
mletý černý pepř

omáčka

1 sklenicevývar
vegeta
bobkový list
1 sklenkarajský protlak

náplň

1 kscibule
1 sklenicevařená rýže
250 gsměs mletého masa
hřiby nebo žampiony

Postup přípravy

Z velkého hlávkového zelí odstraníme kořen a hlávku uvaříme ve slané vodě. Vaříme 15 minut, potom scedíme, necháme vystydnout a lístek po lístku oddělíme od hlávky. Maso opečeme na mírném ohni. To samé uděláme s nadrobno pokrájenou cibulkou a očištěnými hřiby nebo žampiony. Potom vše smícháme s předem uvařenou rýží a dochutíme solí a pepřem. Hotovou masovou směs navrstvíme na lístky zelí a zavineme. Posléze holoubky klademe do hrnce a zalijeme je vývarem (kuřecí nebo zeleninový) s rajským protlakem. Přidáme bobkový list, vegetu a cukr, pokud je protlak až moc kyselý. Polské holoubky vaříme na mírném ohni asi 45 minut. Tradiční polské holoubky jsou výborné jen tak na talířku jako hlavní chod. Dobře chutnají s vekou nebo brambory. Vegetariáni mohou vynechat mleté maso a nahradit jej větším množstvím rýže a hub.
user-icon

autor Lentylka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tradiční polské holoubky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Polská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena