Holubky

Recept na pravé cikánské jídlo.


4.5108x
90 min
1×

Ingredience

náplň

2 stroužkyčesnek
sůl
1 kscibule
rajčatový protlak
2 balíčkyrýže
mletý pepř
1 lžícemletá sladká paprika
1 kgmíchané mleté maso

podle potřeby

ocet

omáčka

voda
1 konzervarajčatový protlak

na obalení

1 kshlávková kapusta

Postup přípravy

Nejdříve si uvaříme celou hlávkovou kapustu ve vodě s trochou octa. Kapustu vaříme doměkka a poté scedíme a necháme vychladnout. Kapustu rozdělíme na listy. Mezitím si připravíme směs na náplň. V míse smícháme kilo mletého míchaného masa, tj, vepřové s hovězím, 2 sáčky rýže uvařené do poloměkka, protože se dovaří v kapustových listech, 1 oloupanou a najemno nakrájenou nebo pomletou cibuli, 2 stroužky prolisovaného česneku, pepř, sůl, trochu rajčatového protlaku a 1 lžíci sladké papriky. Náplň na holubky smícháme dohromady. Připravenou masovou náplň dáváme do kapustových listů, zabalíme a do většího hrnce na sebe naskládáme. Holubky zalijeme vodou a rajčatovým protlakem zároveň až po závitky a necháme vařit asi 40 minut na mírném ohni. Hotové holubky podáváme s omáčkou a libovolnou přílohou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Holubky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena