Tomatová polévka

Rajčatová jemná polévka zjemněná smetanou.


3.21350x
20 min
1×

Ingredience

cukr
1 stroužekčesnek
sůl
30 gmáslo
2 kscibule
1 ksceler
tymián
250 grajče
100 gpórek
150 grajčatový protlak
150 gkysaná smetana
hladká mouka
mletý bílý pepř
900 mlhovězí vývar

Postup přípravy

Na malé kostičky nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na rozpáleném másle. K zelenině přidáme 150 g rajčat nakrájených nadrobno a protlak a necháme několik minut podusit. Zaprášíme moukou a osmahneme.

Polévku zalijeme vývarem, rozmícháme dohladka. Přidáme pórek a celer nakrájené na kostičky, tymián a necháme asi půl hodiny vařit. Pak přilijeme smetanu, dochutíme solí a cukrem a prolisujeme přes jemné sítko.

Zbytek rajských přelijeme vařící vodou, oloupeme, nakrájíme na kostky. Rajčata dáme do hotové tomatové polévky.

Tomatovou polévku ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tomatová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká