Tomatová polévka

Rajčatová jemná polévka zjemněná smetanou.


3.21350x
20 min
1×

Ingredience

cukr
1 stroužekčesnek
sůl
30 gmáslo
2 kscibule
1 ksceler
tymián
250 grajče
100 gpórek
150 grajčatový protlak
150 gkysaná smetana
hladká mouka
mletý bílý pepř
900 mlhovězí vývar

Postup přípravy

Na malé kostičky nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na rozpáleném másle. K zelenině přidáme 150 g rajčat nakrájených nadrobno a protlak a necháme několik minut podusit. Zaprášíme moukou a osmahneme. Polévku zalijeme vývarem, rozmícháme dohladka. Přidáme pórek a celer nakrájené na kostičky, tymián a necháme asi půl hodiny vařit. Pak přilijeme smetanu, dochutíme solí a cukrem a prolisujeme přes jemné sítko. Zbytek rajských přelijeme vařící vodou, oloupeme, nakrájíme na kostky. Rajčata dáme do hotové tomatové polévky. Tomatovou polévku ihned podáváme.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tomatová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena