Tmavý kmínový chléb

Není nad snídani z čerstvě upečeného domácího chleba.


3.2100x
120 min
1×

Ingredience

těsto

2 lžíceolej
1.5 lžičkysůl
1 lžíceocet
1 lžičkacukr krupice
300 ghladká mouka
315 mlvlažná voda
2 lžícemletý kmín
1.5 lžícesušené droždí
1 lžícesezamové semínko neloupané
200 gchlebová žitná mouka
1 lžíceslunečnicová semínka
2 hrstěhrubě strouhaný tvrdý sýr

na ozdobu

sezamové semínko

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku a smícháme ji se solí a kmínem. Vlažnou vodu, droždí a cukr vymícháme, přidáme olej, ocet a směs vlijeme do mísy s kořeněnou moukou. Vše zpracujeme do těsta. Nakonec přidáme semínka, strouhaný sýr a ještě důkladně propracujeme. Na teplém místě necháme vykynout. Pak těstem naplníme chlebovou formu, pomažeme vodou, posypeme sezamem a vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme přibližně hodinu. Hotový kmínový chléb podáváme podle chuti nebo fantazie.
user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tmavý kmínový chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena