Tmavý kmínový chléb

Není nad snídani z čerstvě upečeného domácího chleba.


3.2100x
120 min
1×

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku a smícháme ji se solí a kmínem.

Vlažnou vodu, droždí a cukr vymícháme, přidáme olej, ocet a směs vlijeme do mísy s kořeněnou moukou. Vše zpracujeme do těsta. Nakonec přidáme semínka, strouhaný sýr a ještě důkladně propracujeme.

Na teplém místě necháme vykynout.

Pak těstem naplníme chlebovou formu, pomažeme vodou, posypeme sezamem a vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme přibližně hodinu.

Hotový kmínový chléb podáváme podle chuti nebo fantazie.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tmavý kmínový chléb

Zpět na recept