Máte rádi sladké a ještě raději pečete? Zkuste tento recept na tzv. tmavé řezy, které si u nás doma nemůžeme vynachválit. Moučník je jemný, nadýchaný a díky čokoládě a oříškům trochu jiný než klasický perník, lepší! A pro ještě vyšší úspěch u strávníků si jej můžeme přelít čokoládovou polevou.
těsto | ||
---|---|---|
80 g | cukr | |
3 ks | vejce | |
50 g | máslo | |
60 g | čokoláda | |
50 g | ořechy | |
120 g | hrubá mouka | |
na ozdobu | ||
cukr | ||
podle potřeby | ||
máslo na vymazání formy | ||
mouka na vysypání |
Vánoční čokoládový koláč krok za krokem
Pokud milujete perníčky a čokoládu, tak je tento recept určený právě pro vás. Zkuste si upéct tento vánoční koláč krok za krokem.
Vánoční čokoláda se sobíky krok za krokem
Nevíte, čím obdarovat blízké? Vyzkoušejte tuto vánoční čokoládu, protože jedlé dárky vždy potěší. Navíc příprava je velmi jednoduchá a zaručeně bude bavit i vaše děti.
Vláčný a nadýchaný perník: 10 receptů, na které nedáte dopustit!
Jemný, vláčný a nadýchaný jako peříčko, takový by měl být domácí perník na plech. Ať už je těsto doplněno o jablíčka, hrušky či ořechy, vylepšený marmeládou a čokoládovou polevou, nebo jen tak samotný posypaný kokosem. Máme-li správný recept, není pochyb, že se po něm za pár minut po upečení nezapráší.