Tmavé řezy

Recept na tradiční moučník s čokoládou.


2.951x
75 min

Postup přípravy

Máslo a čokoládu si necháme změknout. Ořechy nameleme. Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo s cukrem a žloutky mícháme do pěny asi 20 minut. Přidáme změklou čokoládu a mícháme ještě asi 10 minut. Po troškách přidáváme mouku a ořechy. Z bílků vymícháme tuhý sníh a zlehka jej přimícháváme do těsta. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a dáme péct do mírně teplé trouby 150 - 160 °C. Tmavé řezy pečeme v troubě asi 30 - 45 minut. Upečený a vychladlý moučník rozkrojíme a posypeme cukrem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tmavé řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena