Tmavé řezy

Recept na tradiční moučník s čokoládou.


2.951x
75 min

Postup přípravy

Máslo a čokoládu si necháme změknout. Ořechy nameleme.

Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Máslo s cukrem a žloutky mícháme do pěny asi 20 minut. Přidáme změklou čokoládu a mícháme ještě asi 10 minut. Po troškách přidáváme mouku a ořechy.

Z bílků vymícháme tuhý sníh a zlehka jej přimícháváme do těsta.

Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou.

Vlijeme těsto a dáme péct do mírně teplé trouby 150 - 160 °C.

Tmavé řezy pečeme v troubě asi 30 - 45 minut.

Upečený a vychladlý moučník rozkrojíme a posypeme cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tmavé řezy

Zpět na recept