Jemná perníková bábovka

Recept na perník ve tvaru klasické bábovky. Voňavá pochoutka ke kávě.


1.01x
60 min
1×

Ingredience

těsto

1 hrnekcukr
1 hrnekolej
2 ksvejce
3 lžícekakao
1 hrnekmléko
4 hrnkypolohrubá mouka
1 ksprášek do perníku

na ozdobu

2 lžícecukr moučka

podle potřeby

olej na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Všechny suroviny (vejce, cukr, olej, mléko, mouku s práškem do perníku a kakao) důkladně promícháme v míse. Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme moukou. Perníkovou směs vlijeme do formy a dáme do vyhřáté trouby péct na 180 °C. Pečeme cca 30 minut, ale správnost upečení zkontrolujeme špejlí, když se těsto na špejli nelepí, je bábovka upečená. Po vychladnutí perníkovou bábovku z formy vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem, pro ještě lepší výsledek přelijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout. Jemnou perníkovou bábovku podáváme ke kávě i čaji.
user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemná perníková bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena