Jemná perníková bábovka

Recept na perník ve tvaru klasické bábovky. Voňavá pochoutka ke kávě.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Všechny suroviny (vejce, cukr, olej, mléko, mouku s práškem do perníku a kakao) důkladně promícháme v míse. Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme moukou.

Perníkovou směs vlijeme do formy a dáme do vyhřáté trouby péct na 180 °C. Pečeme cca 30 minut, ale správnost upečení zkontrolujeme špejlí, když se těsto na špejli nelepí, je bábovka upečená.

Po vychladnutí perníkovou bábovku z formy vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem, pro ještě lepší výsledek přelijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout.

Jemnou perníkovou bábovku podáváme ke kávě i čaji.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná perníková bábovka

Zpět na recept