Recept na perník ve tvaru klasické bábovky. Voňavá pochoutka ke kávě.
těsto | |
---|---|
1 hrnek | cukr |
1 hrnek | olej |
2 ks | vejce |
3 lžíce | kakao |
1 hrnek | mléko |
4 hrnky | polohrubá mouka |
1 ks | kypřicí prášek do perníku |
na ozdobu | |
2 lžíce | cukr moučka |
podle potřeby | |
olej na vymazaní | |
mouka na vysypání |
Všechny suroviny (vejce, cukr, olej, mléko, mouku s práškem do perníku a kakao) důkladně promícháme v míse. Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme moukou. Perníkovou směs vlijeme do formy a dáme do vyhřáté trouby péct na 180 °C. Pečeme cca 30 minut, ale správnost upečení zkontrolujeme špejlí, když se těsto na špejli nelepí, je bábovka upečená. Po vychladnutí perníkovou bábovku z formy vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem, pro ještě lepší výsledek přelijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout. Jemnou perníkovou bábovku podáváme ke kávě i čaji.
Vánoční bábovka s kandovaným ovocem krok za krokem
Vánoce se pomalu blíží. A pokud se na ně chcete navnadit už teď, vyzkoušejte tuto bábovku. Při pečení provoní byt perníkovou vůní a při ochutnání překvapí kandovaným ovocem.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena