Vánoční bábovka s kandovaným ovocem krok za krokem

Vánoční bábovka s kandovaným ovocem krok za krokem

Vánoce se pomalu blíží. A pokud se na ně chcete navnadit už teď, vyzkoušejte tuto bábovku. Při pečení provoní byt perníkovou vůní a při ochutnání překvapí kandovaným ovocem.

528×

1) Co budeme potřebovat.

Na  těsto si připravíme 350 g polohrubé mouky, 200 g třtinového cukru, 100 ml oleje, 375 ml rostlinného mléla, 1 lžíci kypřícího prášku, 4 lžíce kakaa, 1 lžíci perníkového koření, 1 balení kandovaného ovoce a špetku soli.

Na polevu si připravíme 100 g moučkového cukru a 2 - 3 lžíce citronové šťávy.

2) Nejdříve si zapneme troubu a předehřejeme ji na 180 stupňů.  V míse si smícháme  mouku, cukr, kakao, perníkové koření, kypřící prášek a špetku soli.


3) Připravenou směs promícháme a přidáme ostatní ingredience. Olej, mléko a nakonec kandované ovoce. Směs důkladně promícháme a vytvoříme těsto.


4) Formu si vymažeme máslem, vysypeme moukou a do takto připravené formy nalijeme vzniklou směs. 


5) Dáme do trouby a pečeme na 180 stupňů zhruba 50-60 minut. Po vyndání z trouby necháme zcela vychladnout a poté přilijeme citronovou  polevou.


6) Polevu si vytvoříme z prosátého moučkového cukru do kterého přidáme citronovou šťávu a mícháme do polotuhé konzistence. Poleva nesmí být moc tekutá, ale ani moc hustá.

Vánoční bábovku přelijeme citronovou polevou a po zaschnutí polevy můžeme podávat.


Vyzkoušejte i další recepty na bábovky

Jogurtová bábovka
(doba přípravy 1 hod )

Jednoduchá tvarohová bábovka
(doba přípravy 1 hod )

Rychlá pudinková bábovka
(doba přípravy 1 hod )

Perníková bábovka s povidly
(doba přípravy 1 h 15 min )

user-icon

autor Lucie