Perníková bábovka s povidly

Jednoduchá a rychlá bábovka s medem a povidly. Voní perníkem.


4.2116x
75 min
15×

Ingredience

1 špetkasůl
3 lžícemáslo
1 lžícekakao
0.8 hrnkumléko
0.5 hrnkumed
0.5 hrnkucukr krupice
2 hrnkyhladká mouka
2 lžícešvestková povidla
1 balíčekprášek do perníku
2 ksvejce (L)
0.8 hrnkuořechy + kandované ovoce

podle potřeby

tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

V míse ušleháme vejce s vychladlým rozpuštěným máslem a cukrem do světlé pěny. Přidáme tekutý med, povidla, mléko i kakao a vše spolu důkladně promícháme.

Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do perníku a solí. Na závěr zapracujeme do těsta nadrobno nasekané ořechy a kandované ovoce.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 50 - 60 minut na 180 °C.

Upečenou perníkovou bábovku s povidly necháme chvíli stát ve formě, pak ji opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.

1 hrnek = 300ml


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Perníková bábovka s povidly

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.