Vánoční čokoládový koláč krok za krokem

Vánoční čokoládový koláč krok za krokem

Pokud milujete perníčky a čokoládu, tak je tento recept určený právě pro vás. Zkuste si upéct tento vánoční koláč krok za krokem.

Vánoce
2461×

1) Příprava surovin.

Na těsto budeme potřebovat 120 g másla pokojové teploty, 80 g moučkového cukru, 1 lžíci perníkového koření, 185 g špaldové hladké mouky, 2 lžíce kakaa a špetku soli.

Na náplň si připravíme 1 balení hořké čokolády, vychlazené kokosové mléko v plechovce, bílé tofu, 200 g datlí a trochu kakaa na posypání.

koláč

2) Troubu si předehřejeme na 180 °C. Do mísy prosejeme mouku, kakao, perníkové koření a špetku soli. Přidáme na kostičky nakrájené změkklé máslo a rukama vypracujeme těsto.

koláč

3) Těsto dáme na hodinku odležet do lednice.

koláč

4) Poté těsto vyválíme a přendáme do formy na pečení. Z těsta uděláme okraje a před pečením ho vidličkou propícháme.

koláč

Dáme péct cca na 25 minut na 180°C.

5) Než se upeče a vychladne korpus, tak si připravíme krém. Pokud máme datle s peckami, tak je nejdříve vypeckujeme. Poté je dáme do mixéru a umixujeme do pasty.

koláč

Následně přidáme bílé tofu a opět mixujeme do hladka. Čokoládu si dáme rozehřát a poté ji přilijeme k rozmixovanému tofu s datlemi. Nakonec otevřeme plechovku s kokosovým mlékem a vmícháme tuhou směs. Chvilku mixujeme do hladkého krému. Kokosové mléko musí být zhruba 24 hodin v lednici, aby se oddělila tuhá směs (krém) od vody. Pokud spěcháte, tak stačí na pár hodin dát do mrazáku.

koláč

6) Tímto krémem naplníme vystydlý korpus. Poté ho ještě zaprášíme kakaem a dáme na pár hodin ztuhnout do lednice.

koláč

7) A takto připravený vánoční čokoládový koláč můžeme podávat.

koláč