Koleno, bůček a česnek, to je spojení chutí, kterému se nedá odolat. Opravdu dobrá, u nás nikdy nevydrží.
Hodnocení
3.7
/ 5 (12x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Česnek9 stroužků
Sůl1 lžička
Bůček1 kg
Vepřové koleno1 ks
Postup přípravy
Koleno, bůček a 4 oloupané stroužky česneku uvaříme v osolené vodě doměkka. Když je vše měkké, kůži odřežeme a umeleme na masovém strojku. Přidáme dalších 5 stroužků čerstvého česneku. Libové maso nakrájíme na kostky a vše dobře promícháme, osolíme a zalijeme asi 4 sběračkami vývaru.
Střívka uvážeme a plníme směsí. Poté dáme zabalené v plátně do nádoby a 5 minut vaříme tlačenku z jedné strany a 5 minut z druhé strany. Po uvaření dáme tlačenku vychladit.
Tlačenku podáváme s čerstvým chlebem.
při vaření masa se používá i divoké koření a premio má pravdu i různé druhy masa,jdou koupit i ve městě
Saša
Otáčení
Ano, tlačenku je nutné 1 či víckrát otočit, hlavně při chladnutí. Jinak ochladne a tuk se srazí na jedné straně (nahoře) Mě to osobně nevadí, ale jsou lidé, co mají námitky. Horší je, že málokdo má v městském bytě patřičně velký hrnec na tlačenku. Takže osobně v hrnci vařívám mini tlačenky, 3*30 cm a je to v pohodě.