Tiramisu jako od Italky

Výborný recept na tiramisu s krémem z mascarpone.


3.45x
20 min

Postup přípravy

Všechny ingredience na přípravu krému by měly mít pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil.

Nejprve zalijeme kávu asi půl litrem vody a dáme vychladit. Do zchladlé kávy přilijeme amaretto. Nechceme-li použít alkohol, můžeme použít tresť.

Na krém ušleháme tuhý sníh z bílků. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, opatrně vmícháme mascarpone a nakonec jen pomocí stěrky vmícháme sníh z bílků.

Do formy nebo do jednotlivých pohárů vložíme na dno piškoty, které jsme namočili do ochucené kávy. Piškoty překryjeme vrstvou krému, na kterou opět naklademe namočené piškoty. Opět překryjeme vrstvou krému, kterou ozdobíme kakaem, nejlépe pomocí sítka.

Tiramisu uložíme na několik hodin do chladničky a poté můžeme podávat.

Tiramisu jako od Italky servírujeme s šálkem kávy.
user-icon

autor Hella


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tiramisu jako od Italky

Zpět na recept