Začneme přípravou těsta na nepečený korpus. Máslové sušenky nastrouháme, zvlhčíme mlékem, přidáme změklé máslo a hnětením vytvoříme těsto. Dortovou formu lehce potřeme olejem a ručně do ní těsto vytvarujeme. Korpus na tiramisu vložíme do lednice.
Uvaříme rozpustnou kávu a necháme ji vystydnout. Nastrouháme hořkou čokoládu. Jahody očistíme, opereme a nakrájíme na plátky.
Připravíme krém. Smetanu ušleháme do tuha. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme sýr mascarpone a postupně přidáváme šlehačku.
Nyní přistoupíme k plnění korpusu. Na dno vložíme vrstvu krému, potom vrstvu piškotů, které lehce omočíme v kávě. Na piškoty klademe nakrájené jahody a opět naneseme vrstvu krému z mascarpone. Povrch posypeme strouhanou čokoládou. Dort odložíme na několik hodin do lednice, nejlépe přes noc.
Tiramisu dort s jahodami uvolníme z formy a nakrájíme na osminky.
Podáváme ozdobené jahodami, přelité
Hot Fruits s jahodami a lístkem máty.