Vaření.czReceptyTěstoviny se smetanovou omáčkou a tymiánem

Těstoviny se smetanovou omáčkou a tymiánem

Jednoduchá omáčka, která se hodí k těstovinám všeho druhu.


4.723x
30 min
7×

Ingredience

sůl
olivový olej
200-300 gvaječné těstoviny

omáčka

sůl
50 geidam
2 kostkylučina
1 kostkatavený sýr
1 kelímeksmetana na vaření
sušený nebo čerstvý tymián

na ozdobu

tymián
cherry rajčátka

Postup přípravy

Těstoviny (špagety, široké nudle, kolínka, vrtulky, mušličky apod.) dáme vařit podle návodu na obalu, vaříme v osolené vodě se lžičkou oleje. Když jsou al dente, scedíme je a necháme krátce okapat. Mezitím si připravíme smetanovou omáčku. Za mírné teploty a stálého míchání necháme rozpustit v menším hrnci smetanu na vaření, lučinu, smetanový tavený sýr a nastrouhaný eidam. Když se vše důkladně prohřeje, začnou se sýry rozpouštět a omáčka houstnout. Odstavíme, stále mícháme a přidáme tymián, nejlépe čerstvý. Podle chuti smetanovou omáčku s tymiánem dosolíme. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme nakrájenými rajčátky a špetkou tymiánu. Těstoviny se smetanovou omáčkou a tymiánem ihned podáváme. Recept je určen na 2 porce.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Těstoviny se smetanovou omáčkou a tymiánem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena