Těstoviny s mořskými plody

Rychlé a delikatesní těstoviny s krevetami, mušlemi a dalšími plody moře.


0.00x
30 min

Ingredience

150 gmořské plody (mražené)
1 dlbílé víno
2 lžíceolivový olej

příloha

350 gtěstoviny

podle chuti

1 lžičkasůl
1 špetkapepř mletý
1 lžičkasměs koření na ryby
2 lžícecitrónová šťáva

podle potřeby

1 kelímeksmetana

na ozdobu

1 snítkapetrželka

Postup přípravy

Uvaříme si libovolné těstoviny podle návodu. Směs mořských plodů necháme ve zmrazeném stavu a větší kusy, pokud to půjde, pokrájíme, ale není to nutnost. V kastrolu rozehřejeme trochu olivového oleje, přidáme mořské plody a za občasného míchání necháme rozmrazit a prohřát. Po změknutí přidáme trochu bílého vína, sůl, pepř, můžeme použít směs koření na ryby nebo plody moře. Ke konci zalijeme trochou smetany, zakápneme citronovou šťávou a ještě krátce povaříme. Nakonec přidáme uvařené těstoviny a řádně promícháme, podáváme ihned, dozdobené petrželkou.


Jak konzumovat mořské plody: Manuál, díky kterému se při stolování nezapotíte


Dovolená u moře - to je také ochutnávání místních specialit a lahůdek, třeba těch z mořských plodů. Bojíte se objednat si šneky, krevety či ústřice, protože nevíte, jak se správně konzumují? Seznamte se s naším manuálem a tentokrát si bez obav dopřejte, na co máte chuť.


Jak


Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem


Domácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.


Videorecept:

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Těstoviny s mořskými plody

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Španělská