150 g | mořské plody (mražené) | |
1 dl | bílé víno | |
2 lžíce | olivový olej | |
příloha | ||
---|---|---|
350 g | těstoviny | |
podle chuti | ||
1 lžička | sůl | |
1 špetka | mletý pepř | |
1 lžička | směs koření na ryby | |
2 lžíce | citronová šťáva | |
podle potřeby | ||
1 kelímek | smetana | |
na ozdobu | ||
1 snítka | petrželka |
Uvaříme si libovolné těstoviny podle návodu. Směs mořských plodů necháme ve zmrazeném stavu a větší kusy, pokud to půjde, pokrájíme, ale není to nutnost. V kastrolu rozehřejeme trochu olivového oleje, přidáme mořské plody a za občasného míchání necháme rozmrazit a prohřát. Po změknutí přidáme trochu bílého vína, sůl, pepř, můžeme použít směs koření na ryby nebo plody moře. Ke konci zalijeme trochou smetany, zakápneme citronovou šťávou a ještě krátce povaříme. Nakonec přidáme uvařené těstoviny a řádně promícháme, podáváme ihned, dozdobené petrželkou.
Jak konzumovat mořské plody: Manuál, díky kterému se při stolování nezapotíte
Dovolená u moře - to je také ochutnávání místních specialit a lahůdek, třeba těch z mořských plodů. Bojíte se objednat si šneky, krevety či ústřice, protože nevíte, jak se správně konzumují? Seznamte se s naším manuálem a tentokrát si bez obav dopřejte, na co máte chuť.
Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem
Domácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena