Mořská štika na pórku

Filety z mořské štiky pečené na másle a pórku s česnekovou omáčkou.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Filety pokapeme citrónovou šťávou a necháme aspoň hodinu marinovat. Můžeme lehce obalit v mouce. Osolíme, opepříme, přidáme koření na ryby a vložíme do vymaštěného pekáčku.

Na pánvičce osmahneme najemno nakrájený pórek a rozprostřeme kolem filet. Podlijeme trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 20 minut, povrch přeléváme výpekem a na závěr 5 minut grilujeme. Dáváme pozor, aby se pórek nedostal na povrch ryb, lehce se připaluje.




Česneková omáčka





Tavený sýr zahřejeme v kastrolku s kouskem másla, přidáme česnek, worcester, sůl, zalijeme smetanou na vaření, jakmile je směs prohřátá, rozmixujeme do hladka a za stálého míchání redukujeme do konzistence hustší omáčky, kterou při podávání přelijeme rybu. Omáčku můžeme na závěr dochutit pažitkou nebo petrželkou.

Takto připravenou mořskou štiku na pórku podáváme s bramborem.

Ilustrační foto: Shutterstock.com


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mořská štika na pórku

Zpět na recept