Mořská štika na pórku

Filety z mořské štiky pečené na másle a pórku s česnekovou omáčkou.


0.00x
45 min

Ingredience

125 gmáslo
1 kspórek
4 ksfilet z mořské štiky

omáčka

3 stroužkyčesnek
2 dlsmetana
3 tavený sýr (trojúhelníček)

podle chuti

sůl
pažitka
mletý pepř
citronová šťáva
1 kskoření na ryby
worcestr

na obalení

2 lžícehladká mouka

Postup přípravy

Filety pokapeme citrónovou šťávou a necháme aspoň hodinu marinovat. Můžeme lehce obalit v mouce. Osolíme, opepříme, přidáme koření na ryby a vložíme do vymaštěného pekáčku.

Na pánvičce osmahneme najemno nakrájený pórek a rozprostřeme kolem filet. Podlijeme trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 20 minut, povrch přeléváme výpekem a na závěr 5 minut grilujeme. Dáváme pozor, aby se pórek nedostal na povrch ryb, lehce se připaluje.




Česneková omáčka





Tavený sýr zahřejeme v kastrolku s kouskem másla, přidáme česnek, worcester, sůl, zalijeme smetanou na vaření, jakmile je směs prohřátá, rozmixujeme do hladka a za stálého míchání redukujeme do konzistence hustší omáčky, kterou při podávání přelijeme rybu. Omáčku můžeme na závěr dochutit pažitkou nebo petrželkou.

Takto připravenou mořskou štiku na pórku podáváme s bramborem.

Ilustrační foto: Shutterstock.com


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mořská štika na pórku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.