Přiopilá štika

Dušená ryba na pivě a sypaná opraženými mandlemi. Zajímavý recept.


5.02x
45 min

Ingredience

1 špetkacukr
sůl
10 dkgmáslo
1 plátekchléb
2 lžícehladká mouka
0.5 kelímkusladká smetana
3 dlsvětlé pivo
špetkamletá sladká paprika
2 špetkysušený zázvor
50 dkgrybí maso

na ozdobu

1 balíčekmandlové lupínky
čerstvý kopr

Postup přípravy

Porce štiky nebo jiné ryby zbavené šupin osolíme a obalíme v prosáté mouce smíchanou se špetkou mleté papriky.

Rozehřejeme máslo, porce ryby krátce orestujeme. Pak přilijeme polovinu 10° světlého piva, přidáme špetku cukru, trochu tlučeného zázvoru a rybu podusíme. Porce ryby vyndáme a do šťávy zamícháme ve zbylém pivu rozmočený chléb bez kůrky, smetanu a všechno povaříme. Omáčku prolisujeme přes cedník a podle potřeby přisolíme.

Přiopilou štiku rozdělíme na talíře, porce přelijeme omáčkou a posypeme předem opraženými mandlovými lupínky. Nakonec ozdobíme snítkou kopru.

Přiopilá štika podáváme třeba s hranolky, kaší a podobně.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Přiopilá štika

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena