Přiopilá štika

Dušená ryba na pivě a sypaná opraženými mandlemi. Zajímavý recept.


5.02x
45 min

Postup přípravy

Porce štiky nebo jiné ryby zbavené šupin osolíme a obalíme v prosáté mouce smíchanou se špetkou mleté papriky.

Rozehřejeme máslo, porce ryby krátce orestujeme. Pak přilijeme polovinu 10° světlého piva, přidáme špetku cukru, trochu tlučeného zázvoru a rybu podusíme. Porce ryby vyndáme a do šťávy zamícháme ve zbylém pivu rozmočený chléb bez kůrky, smetanu a všechno povaříme. Omáčku prolisujeme přes cedník a podle potřeby přisolíme.

Přiopilou štiku rozdělíme na talíře, porce přelijeme omáčkou a posypeme předem opraženými mandlovými lupínky. Nakonec ozdobíme snítkou kopru.

Přiopilá štika podáváme třeba s hranolky, kaší a podobně.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Přiopilá štika

Zpět na recept