Kapr nebo štika na víně

Vhodný recept i pro děti. Jednoduše připravená ryba.


5.06x
60 min
1×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
5 plátkůmáslo
2 lžícekoření na ryby
2 lžícesměs bylinek
1 kskapr nebo štika
0.5 lstolní bílé víno
1 lžícefeferonkovo-olivový olej

Postup přípravy

Očištěnou a naporcovanou rybu vložíme do hlubší zapékací misky. Špetkou soli osolíme, okořeníme (stačí opravdu trochu), posypeme drceným česnekem a pokapeme feferonkovo-olivovým olejem. Zalijeme vínem tak, aby ryba byla z půli zalitá a necháme asi 20 minut odležet.

Poté na rybu položíme plátky másla a směs bylinek a dáme tak na 20 - 40 minut do trouby zapéct. Během pečení tak 2 x otočíme a podléváme. Podle potřeby můžeme přidat opět víno. Na štiku, která není tučná, poklademe slaninu. Alkohol se během pečení vypaří, a proto je ryba vhodná i pro děti.

Kapra nebo štiku na víně podáváme s brambory vařenými ve slupce, případně jen přikusujeme bagetku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr nebo štika na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká