3 ks | vejce | |
200 g | máslo | |
2 lžíce | kakao | |
6 lžic | med | |
250 g | cukr moučka | |
600 g | hladká mouka | |
1 ks | kypřicí prášek do perníku | |
1 lžička | perníkové koření |
Veškeré ingredience smícháme. Těsto dáme chvíli vychladit do lednice, aby se s ním lépe pracovalo. Poté z kusu těsta vyválíme tenký plát asi 3 mm a pomocí vykrajovátek vykrajujeme různé tvary. Předehřejeme troubu na 150 °C. Těsto na medové perníčky pečeme asi 15 minut. Upečené medové perníčky zdobíme cukrovou polevou.
Vánoční perníčky na poslední chvíli: 6 receptů na hned měkké perníčky
Pokud se ještě chystáte na poslední sladké vánoční pečení, máme pro vás dobrou zprávu. S těmito recepty na perníčky zazáříte, protože jsou měkké hned po upečení a na slavnostní stůl k ostatnímu cukroví je můžete přidat v mžiku. Se zdobením vám rádi pomohou i děti, kterým tak čekání na Ježíška zpříjemníte.
Recept na vánoční perníčky krok za krokem
Recept na vánoční perníčky, které jsou hned po upečení krásně měkké, nepotřebují týdny odležet, což je obrovská výhoda. FOTORECEPT krok za krokem.
Autor:liddduska
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena