Teplé žemle

Recept na dobrou večeři. Zapečené žemle a k nim rajče a ředkvičky.


3.58x
35 min

Ingredience

2 ksvejce
60 gmáslo
1-2 lžícemléko
5 ksžemle
2 ksjarní cibulka
50 gtvrdý sýr
250 gšunkový salám

podle chuti

sůl
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
rajče nebo ředkvičky

podle potřeby

tuk na vymazání

na ozdobu

petrželka kudrnka

Postup přípravy

Na teplou pomazánku si na másle osmahneme jemně pokrájenou cibulku, přidáme nakrájený salám, s trochou mléka rozšlehaná vejce. Opepříme, osolíme, zasypeme posekanou petrželkou a všechno chvíli smažíme. Žemle rozpůlíme, naplníme teplou pomazánkou, poskládáme na vymazaný pekáček, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct. Hotové teplé žemle ozdobíme lístky kudrnky a podáváme s rajčetem, ředkvičkou nebo jinou zeleninou.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Teplé žemle

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena