Vepřový bůček umeleme a v míse promícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem a plnotučnou hořčicí. Maso zalijeme mlékem, vše řádně prohněteme a necháme v chladu do druhého dne odležet. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a na oleji opečeme dozlatova. Vychladlou cibulku zapracujeme do odleželé masové směsi, ze které tvoříme mokrýma rukama biftečky o průměru asi 5 cm. Bůčkové biftečky klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 190°C asi 25 minut. V polovině pečení maso otočíme, potřeme tenkou vrstvou kečupu promíchaného s olejem a dopečeme. Pečené bůčkové biftečky podáváme jako chuťovku s pečivem, čerstvou zeleninou a oblíbeným dresinkem.
Recept na vepřové maso se šípkovou omáčkou krok za krokem
Šípková omáčka jedině s kančím? Ochutnejte ji s vepřovým masem, které upravíte jako zvěřinu. Výsledek vás příjemně překvapí! Fotorecept krok za krokem.
Autor:Jarka Petrová