Pečené bůčkové biftečky

Snadný recept na přípravu teplé chuťovky z mletého bůčku, která výborně chutná třeba k pivu.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Vepřový bůček umeleme a v míse promícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem a plnotučnou hořčicí. Maso zalijeme mlékem, vše řádně prohněteme a necháme v chladu do druhého dne odležet.

Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a na oleji opečeme dozlatova. Vychladlou cibulku zapracujeme do odleželé masové směsi, ze které tvoříme mokrýma rukama biftečky o průměru asi 5 cm.

Bůčkové biftečky klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 190°C asi 25 minut. V polovině pečení maso otočíme, potřeme tenkou vrstvou kečupu promíchaného s olejem a dopečeme.

Pečené bůčkové biftečky podáváme jako chuťovku s pečivem, čerstvou zeleninou a oblíbeným dresinkem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené bůčkové biftečky

Zpět na recept