Snadný recept na přípravu teplé chuťovky z mletého bůčku, která výborně chutná třeba k pivu.
5 stroužků | česnek |
200 ml | mléko |
1 ks | velká cibule |
1 lžička | hořčice plnotučná |
600 g | mletý vepřový bůček |
na potření | |
---|---|
1 lžíce | olej |
2 lžíce | pikantní kečup |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Vepřový bůček umeleme a v míse promícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem a plnotučnou hořčicí. Maso zalijeme mlékem, vše řádně prohněteme a necháme v chladu do druhého dne odležet. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a na oleji opečeme dozlatova. Vychladlou cibulku zapracujeme do odleželé masové směsi, ze které tvoříme mokrýma rukama biftečky o průměru asi 5 cm. Bůčkové biftečky klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 190°C asi 25 minut. V polovině pečení maso otočíme, potřeme tenkou vrstvou kečupu promíchaného s olejem a dopečeme. Pečené bůčkové biftečky podáváme jako chuťovku s pečivem, čerstvou zeleninou a oblíbeným dresinkem.
Recept na vepřové maso se šípkovou omáčkou krok za krokem
Šípková omáčka jedině s kančím? Ochutnejte ji s vepřovým masem, které upravíte jako zvěřinu. Výsledek vás příjemně překvapí! Fotorecept krok za krokem.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena