5 stroužků | česnek | |
200 ml | mléko | |
1 ks | velká cibule | |
1 lžička | hořčice plnotučná | |
600 g | mletý vepřový bůček | |
na potření | ||
---|---|---|
1 lžíce | olej | |
2 lžíce | pikantní kečup | |
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Vepřový bůček umeleme a v míse promícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem a plnotučnou hořčicí. Maso zalijeme mlékem, vše řádně prohněteme a necháme v chladu do druhého dne odležet. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a na oleji opečeme dozlatova. Vychladlou cibulku zapracujeme do odleželé masové směsi, ze které tvoříme mokrýma rukama biftečky o průměru asi 5 cm. Bůčkové biftečky klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 190°C asi 25 minut. V polovině pečení maso otočíme, potřeme tenkou vrstvou kečupu promíchaného s olejem a dopečeme. Pečené bůčkové biftečky podáváme jako chuťovku s pečivem, čerstvou zeleninou a oblíbeným dresinkem.
Recept na vepřové maso se šípkovou omáčkou krok za krokem
Šípková omáčka jedině s kančím? Ochutnejte ji s vepřovým masem, které upravíte jako zvěřinu. Výsledek vás příjemně překvapí! Fotorecept krok za krokem.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena