Pečené bůčkové biftečky

Snadný recept na přípravu teplé chuťovky z mletého bůčku, která výborně chutná třeba k pivu.


5.01x
60 min
1×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
200 mlmléko
1 ksvelká cibule
1 lžičkaplnotučná hořčice
600 gmletý vepřový bůček

na potření

1 lžíceolej
2 lžícepikantní kečup

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Vepřový bůček umeleme a v míse promícháme se solí, pepřem, prolisovaným česnekem a plnotučnou hořčicí. Maso zalijeme mlékem, vše řádně prohněteme a necháme v chladu do druhého dne odležet. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a na oleji opečeme dozlatova. Vychladlou cibulku zapracujeme do odleželé masové směsi, ze které tvoříme mokrýma rukama biftečky o průměru asi 5 cm. Bůčkové biftečky klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 190°C asi 25 minut. V polovině pečení maso otočíme, potřeme tenkou vrstvou kečupu promíchaného s olejem a dopečeme. Pečené bůčkové biftečky podáváme jako chuťovku s pečivem, čerstvou zeleninou a oblíbeným dresinkem.


Recept na vepřové maso se šípkovou omáčkou krok za krokem


Šípková omáčka jedině s kančím? Ochutnejte ji s vepřovým masem, které upravíte jako zvěřinu. Výsledek vás příjemně překvapí! Fotorecept krok za krokem.


Recept


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené bůčkové biftečky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká