Recept na vepřové maso se šípkovou omáčkou krok za krokem

Recept na vepřové maso se šípkovou omáčkou krok za krokem

Šípková omáčka jedině s kančím? Ochutnejte ji s vepřovým masem, které upravíte jako zvěřinu. Výsledek vás příjemně překvapí! Fotorecept krok za krokem.

14540×

Recept na vepřové maso se šípkovou omáčkou

1) Příprava surovin. 

Připravíme si 600 g vepřové kýty, 100 g slaniny, 100 g šípkového džemu, 2 menší mrkve, 1 cibule, ¼ celeru, 100 ml červeného vína, 3,5 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 3 lžíce cukru, 3 lžíce citronové šťávy, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky jalovce, půl lžičky tymiánu, sůl, pepř.

2) Zeleninu očistíme a nakrájíme - mrkev a celer na kostičky, cibuli na měsíčky.

3) Maso osolíme, opepříme a prošpikujeme slaninou.

Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky.

4) Slaninu na pánvi vyškvaříme.

Na vyškvařeném tuku ze všech stran zprudka opečeme vepřovou kýtu.

5) Do vymazané zapékací mísy nebo pekáče nasypeme zeleninu.

Přidáme tymián, bobkový list a v sítku nasypaný jalovec s novým kořením.

6) Na zeleninu položíme maso, posypeme opečenou slaninou a zalijeme červeným vínem.

Přikryté pečeme 1,5 hodiny v troubě vyhřáté na 200 °C.

7) Upečené maso dámo bokem a uchováme v teple.

Zeleninu přemístíme do hrnce, vmícháme šípkovou marmeládu a citronovou šťávu.

8) Na pánvi si připravíme jíšku z másla a hladké mouky.

Za stálého míchání přisypeme cukr a rozmícháme jej s jíškou.

9) Jíšku s cukrem přidáme k zelenině a asi 10 minut povaříme.

Nakonec vše rozmixujeme tyčovým mixérem.

10) Vepřovou kýtu krájíme na plátky a podáváme s houskovým knedlíkem přelitou šípkovou omáčku.

Vepřové na divoko se šípkovou omáčkou a finanční náročnost

Za vepřovou kýtu, slaninu a šípkovým džem dáme 125 Kč. Ostatní suroviny pořídíme asi za 42 Kč. 3 porce vepřového na divoko se šípkovou omáčkou nás vyjdou přibližně na 167 Kč.

Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky

Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.

Budete

Se šípkovou, nebo se zelím? Výběr nejlepších receptů z kančího masa

Lovecká sezóna je v plném proudu a byla by veliká škoda této příležitosti nevyužít a nevyzkoušet nové recepty. Kančí maso je tmavé a libovější než třeba vepřové, hodí se na přípravu minutek i do gulášů. Máme pro vás 8 výborných receptů právě z kančího masa.

Se

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz