Šípková omáčka jedině s kančím? Ochutnejte ji s vepřovým masem, které upravíte jako zvěřinu. Výsledek vás příjemně překvapí! Fotorecept krok za krokem.
Připravíme si 600 g vepřové kýty, 100 g slaniny, 100 g šípkového džemu, 2 menší mrkve, 1 cibule, ¼ celeru, 100 ml červeného vína, 3,5 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 3 lžíce cukru, 3 lžíce citronové šťávy, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky jalovce, půl lžičky tymiánu, sůl, pepř.
Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky.
Na vyškvařeném tuku ze všech stran zprudka opečeme vepřovou kýtu.
Přidáme tymián, bobkový list a v sítku nasypaný jalovec s novým kořením.
Přikryté pečeme 1,5 hodiny v troubě vyhřáté na 200 °C.
Zeleninu přemístíme do hrnce, vmícháme šípkovou marmeládu a citronovou šťávu.
Za stálého míchání přisypeme cukr a rozmícháme jej s jíškou.
Nakonec vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
Za vepřovou kýtu, slaninu a šípkovým džem dáme 125 Kč. Ostatní suroviny pořídíme asi za 42 Kč. 3 porce vepřového na divoko se šípkovou omáčkou nás vyjdou přibližně na 167 Kč.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Se šípkovou, nebo se zelím? Výběr nejlepších receptů z kančího masa
Lovecká sezóna je v plném proudu a byla by veliká škoda této příležitosti nevyužít a nevyzkoušet nové recepty. Kančí maso je tmavé a libovější než třeba vepřové, hodí se na přípravu minutek i do gulášů. Máme pro vás 8 výborných receptů právě z kančího masa.
Autor:admin_vareni