Temešvárské kotlety

Vepřová kotleta s lečem a smetanou.


4.022x
60 min

Postup přípravy

Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

Kotlety opečeme na tuku po obou stranách. Vyjmeme a na zbytku sádla zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli a drobně nakrájenou petrželovou nať. Přidáme mletou papriku, rozmícháme a podlijeme. Brambory nakrájíme na plátky, přepůlíme na půlměsíčky, přidáme k cibuli a dusíme při mírném podlévání. Po 10 minutách je dáme na jednu stranu pekáče. Na druhou složíme kotlety a na volné místo dáme na nudličky nakrájenou papriku a na nudličky nakrájené, spařené a oloupané rajče. Přelijeme smetanou a v troubě společně dusíme ještě 25 minut. Smetana se má částečně vydusit.

Na každou porci podáváme jednu kotletu, dušené brambory a lečo se smetanou.
user-icon

autor spider-rio


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Temešvárské kotlety

Zpět na recept