Jednoduchá, rychlá a chutná minutka pro každou příležitost.
Hodnocení
3.0
/ 5 (697x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
olej
sůl
0.5 kostky
máslo
pepř
1 kelímek
smetana ke šlehání
10 ks
˙ampiony
250 g
vepřová krkovice nebo kýta
světlá jíška
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a jemně potřeme olejem. Necháme uležet. Pak prudce osmahneme na oleji.
Hotové maso vyndáme, do výpeku vsypeme na plátky pokrájemé žampiony, přidáme půl kostky másla a dusíme houby do měkka. Poté vlijeme smetanu ke šlehání, zahustíme jíškou, osolíme a opepříme dle chuti. Povaříme do zhoustnutí.
Maso na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s rýží.