Kapr na tatranský způsob

Recept na kapra připraveného se zeleninou a žampiony.


5.02x
45 min

Ingredience

100 gcibule
2 dlbílé víno
100 gsterilované žampiony
100 guzená slanina
150 gsterilovaná kapie
750 gkapr bez hlavy

podle chuti

česnek
sůl

podle potřeby

olej
citron

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Kapii a žampiony scedíme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Očištěného naporcovaného kapra osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a opečeme na oleji spolu s plátky slaniny. Opečené kousky kapra odložíme na talíř a uchováme v teple.

Na výpeku orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme žampiony, kousky kapie a podlijeme vínem. Necháme krátce podusit.

Houbovo zeleninovou směsí přeléváme porce kapra na talíři a doplníme citronem. Kapra na tatranský způsob podáváme s bramborami.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr na tatranský způsob

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.