Pořádný biftek s omáčkou z brandy a selským salátem

Opečený biftek podávaný s chutnou omáčkou a netradičním bramborovým salátem. Recept na vydatný masitý hlavní chod.


3.73x
90 min

Postup přípravy

Ze svíčkové nakrájíme větší plátky a jemně je prohněteme prsty. Opepříme a osolíme. Pánev rozehřejeme na sucho, pak přidáme kapku olivového oleje a vložíme maso, které opečeme ze všech stran.

Jako přílohu budeme podávat bramborový salát: brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Pak přidáme nadrobno nakrájené lístky rozmarýnu, petržel, orestovaný stroužek česneku, červenou cibuli a všechno promícháme.

Biftek vyndáme stranou do mísy, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout. Pánev zalijeme troškou brandy, necháme odpařit, pak přilijeme masový vývar a povaříme. Zakápneme trochou smetany a ještě chvíli povaříme.

Pořádný biftek nandáme na talíř, přilijeme omáčku a podáváme s bramborovým salátem.

Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pořádný biftek s omáčkou z brandy a selským salátem

Zpět na recept