Tatranské koule

Tradiční slovenský recept s uzeným masem a kyselým zelí.


4.118x
90 min

Postup přípravy

Nejprve si nachystáme kyselé zelí, očištěné brambory nakrájené na větší kusy, uzené maso, které nakrájíme na malé kostky (nejlépe uzenou rolku z plecka), nadrobno nakrájenou cibuli a protlačené stroužky česneku.

Do hrnce s vodou dáme vařit zelí, brambory, přidáme 2 kávové lžičky červené mleté papriky a 1 lžičku soli. Solíme raději méně, vzhledem k tomu, že uzené maso je samo o sobě dosti slané. Hrnec přikryjeme a vaříme na mírném plameni do polozměknutí brambor.

Mezitím si připravíme těsto a to tak, že smícháme dohromady hladkou a hrubou mouku, 1 vejce , cibuli, česnek, uzené maso a podle chuti špetku soli a pepře. Pozor, těsto se nesmí lepit!

Z hotového těsta vytváříme koule velikostí podle vlastního uvážení a dáme vařit na 45 minut do hrnce se zelím a bramborami. Pokud by docházelo k úbytku vody, je možné mírně podlévat.

Hotové tatranské koule ihned podáváme s uvařeným zelím a brambory. K tomuto pokrmu je vhodné i dobře vychlazené pivo.
user-icon

autor pdz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tatranské koule

Zpět na recept